Технологія вільних рук Ford BlueCruise схвалена для використання на європейських автошляхах

Технологію вільних рук Ford BlueCruise тепер можна використовувати в 15 європейських країнах після схвалення Європейською комісією.

Це відкриває доступ до понад 133 000 кілометрів спеціальних автомагістралей по всій Європі, які називаються “блакитними зонами”, що дозволяє клієнтам подорожувати кількома країнами. Наприклад, клієнт може використовувати BlueCruise у шести країнах, подорожуючи зі Швеції до Італії, подолавши майже 3 000 кілометрів і провівши 25+ годин за кермом без використання рук.

Просунута система допомоги водієві 2-го рівня “руки геть, очі в полі зору” тепер також є найдоступнішою системою такого типу в Європі: BlueCruise доступна та схвалена для придбання на всіх нових автомобілях Mustang Mach-E, що продаються в цілому у 20 країнах світу. Крім того, нинішні власники автомобілів Mustang Mach-E більш ранніх модельних років у деяких країнах матимуть право отримати оновлення програмного забезпечення в майбутньому для активації BlueCruise.

У 2023 році BlueCruise стала першою системою такого типу, яка отримала схвалення у Великій Британії, ставши першою передовою системою допомоги водієві, що забезпечує справжнє керування автомобілем без допомоги рук на високих швидкостях у Європі. В Іспанії Ford також став першим автовиробником, який надав клієнтам можливість керувати автомобілем без допомоги рук на шосе.

Коли BlueCruise увімкнено, система контролює рульове управління, прискорення, гальмування, позиціювання в смузі руху та безпечну дистанцію до транспортного засобу попереду, відстежуючи дорожню розмітку, знаки швидкості та умови руху, що змінюються, від швидкості на шосе до повної зупинки в заторі. Водії, які використовують BlueCruise у синіх зонах, можуть керувати автомобілем, не тримаючи руки на кермі, якщо вони продовжують стежити за дорогою попереду.

Щоб переконатися, що водій не відволікається від дороги, коли його руки відірвані від керма, камера, розташована під панеллю приладів, контролює погляд водія та положення його голови – навіть якщо він носить сонцезахисні окуляри.

Клієнти можуть скористатися 90-денною безкоштовною пробною версією, щоб відчути, як BlueCruise може зробити їхні довгі поїздки або пересування з зупинками й назад більш приємними й менш напруженими. Після безкоштовної пробної версії клієнти можуть активувати річну або місячну підписку, яку вони можуть скасувати або поновити в будь-який час. Щомісячна модель підписки дозволяє легко активувати BlueCruise у час, який відповідає їхнім планам водіння.

Понад 420 000 автомобілів Ford та Lincoln, обладнаних BlueCruise, експлуатуються на дорогах по всьому світу. Понад 342 мільйони кілометрів проїхали автомобілі з використанням BlueCruise у всьому світі, що становить понад 3,1 мільйона годин водіння.