За заявою кредитора відкрито процедуру банкрутства «БОГДАН МОТОРС»

Негативний рекорд у падінні автовиробництва у 2020 році може призвести до банкрутства ще одного українського виробника — компанії «БОГДАН МОТОРС».

2020 рік б’є рекорди по негараздах в автомобілебудівній галузі України.  На жаль, банкрутство «АвтоКрАЗу» виявилося не останнім.

«Рік, що минув, став рекордним за збігом несприятливих чинників для виробників автотранспорту», – заявили у компанії «Богдан Моторс».

Причиною банкрутства компанія назвала декілька чинників:

• системні проблеми у галузі;
  • загальносвітова криза, спричинена пандемією COVID19 та проблеми в економіці країни через неї;
  • відсутність підтримки машинобудівної галузі від урядовців та законотворців, адже жоден законопроєкт з підтримки та розвитку вітчизняного виробництва так і не був прийнятий;
  • скорочення державних закупівель.

У компанії «Богдан Моторс» цього року був фактично закритий завод у Черкасах, який виготовляв автомобільну техніку для Міністерства оборони України.

У 2020 році доходи компанії впали у рази. Це видно з обсягів сплачених «Богдан Моторс» податків та інших відрахувань у бюджети всіх рівнів. Наприклад у 2019 році загальна сума сплачених податків та зборів становила понад 384 млн грн. А за 11 місяців цього року цей показник ледве перевищив 120 млн грн.

На завершення фінансового року, один з кредиторів «Богдан Моторс» подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство компанії. 23 грудня цього року Господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справі про банкрутство АТ «АК «Богдан Моторс».

Чергове банкрутство веде за собою скорочення робітників підприємства та недоотримання податків для регіону. Ще одна сумна новина для економіки України, отже й для нас з вами.

Попереду січневий локдаун …

Тримаємось на оптимізмі  😉