Stellantis призупиняє імпорт та експорт автомобілів Citroën, Fiat, Jeep, Opel та Peugeot в Росію

Автомобільний гігант концерн Stellantis одним з останніх серед світових автовиробників заявив свою позицію щодо подій в Україні. Лише 10 березня виконавчий директор Stellantis Карлос Таварес заявив про призупинення експорту автомобілів до Росії та імпорту з неї, повідомляє Auto24.

Компанія Stellantis виступає проти всіх форм насильства та агресії, та всіх воєнних дій на території України, тому очевидною відповіддю на поточну ситуацію стала відмова від експорту та імпорту автомобілів з Росії. Нагадаємо, що концерном Stellantis на території РФ представлені бренди Citroën, Fiat, Jeep, Opel та Peugeot.

Перед цим про відмову співпраці з Росією заявили практично всі великі світові автовиробники – Toyota, Volkswagen AG, Mercedes-Benz, BMW, Renaut-Nissan тощо.

Український офіс Stellantis з 1 березня впровадив Програму технічної підтримки автомобілів брендів Citroën, Opel та Peugeot, що належать державним та комунальним установам нашої країни. Програма технічної підтримки автомобілів передбачає усі види ремонтних робіт, що необхідні для забезпечення належного функціонування транспортного засобу. Всі роботи виконуються коштом компанії “Пежо Сітроен Україна”.

Концерн Stellantis також пожертвує 1 млн євро гуманітарної допомоги та біженцям в Україні! Ця допомога буде здійснена через локальну неурядову організацію, яка спеціалізується на таких питаннях. Зараз українське представництво веде активні дискусії з приводу надійних партнерів, які могли б найбільш ефективно використати ці кошти.