У Daimler Trucks активно працюють над впровадженням безпілотних технологій у свої вантажівки

Daimler Trucks і компанія Torc Robotics, яка входить у Daimler Trucks’ Autonomous Technology Group, почали співпрацю з компанією Luminar для забезпечення автоматизованих вантажних перевезень.

Luminar Technologies, Inc.— світовий лідер з розробки і впровадженні технології лідар (LIDAR англ. Light Identification, Detection and Ranging) для автомобілів. Разом з Daimler Truck AG, компанії оголосили про стратегічне партнерство з метою забезпечення високої автоматизованості вантажоперевезення.

Експерти Daimler Trucks, Torc Robotics разом з фахівцями з компанії Luminar мають на меті забезпечити серійне виробництво автоматизованих вантажівок 4 рівня автономності (SAE). Для зміцнення партнерства Daimler Trucks придбала міноритарний пакет акцій Luminar.

Д-р Пітер Воган Шмідт, керівник групи автономних технологій в Daimler Trucks зазначив: «Luminar винайшов дуже важливу технологію для виведення автоматизованих транспортних засобів на дорогу, і ми раді тісно співпрацювати з ними для просування цієї технології. Наша спільна мета — забезпечити безпечне виведення на дороги високоавтоматизованих вантажних автомобілів та сформувати майбутнє вантажної та логістичної галузі в цілому».

Очікується, що автономні вантажівки суттєво покращать ефективність та безпеку логістики, при цьому з початку увага приділятиметься магістралям. Це обмежене застосування автономії дозволить застосовувати технологію у серійному виробництві вже в найближчі ближчі терміни у порівнянні з розвитком автономного водіння в місті.

Разом з компанією Luminar, Daimler Trucks буде працювати не тільки над автономними вантажівками, але і працюватимуть над застосуванням технологій для підвищення безпеки під час водіння.

ℹ️
Лідар (транслітерація LIDAR англ. Light Identification, Detection and Ranging) — технологія отримання та обробки інформації про віддалені об’єкти за допомогою активних оптичних систем, що використовують явища відбиття світла і його розсіювання в прозорих і напівпрозорих середовищах.

Схожа технологія почала застосовуватись в новому iPhone 12, для розширення можливості камери та доповненої реальності.