SCANIA відкриває промислове виробництво в Китаї

Scania робить важливий крок у своїй стратегії розвитку бізнесу в Китаї шляхом створення власного заводу з виробництва вантажівок у місті Ругао в провінції Цзянсу, за 150 км від Шанхаю. Серійне виробництво планується на початку 2022 року.

«Наша експансія в Китаї буде здійснюватися поетапно та крокуватиме в ногу з позитивним розвитком ринкових умов та зростаючим попитом на сучасні транспортні засоби із застосуванням новітніх технологій. До кінця 2020-х років ми вкладатимемо значні інвестиції, щоб отримати всі переваги від цього розвитку подій, а також ми хочемо, щоб Китай став третьою опорою у нашій глобальній виробничій структурі», — говорить президент та генеральний директор Scania Хенрік Хенрікссон.

Швидкі перетворення спрямовані на створення більш відкритої та заснованої на ринковій економіці системи, які наразі  відбуваються у Китаї, стали вирішальними при ухваленні рішення Scania інвестувати в цю країну. З метою посилення своїх конкурентних позицій Китай наразі відкриває для іноземних компаній можливість здійснення операцій у країні — і тим самим також сприяє реалізації головних ініціатив зі сталого розвитку.

«Збільшення присутності на китайському ринку є вирішальним для глобального зростання Scania та групи TRATON. Наша діяльність у країні буде поступово розширюватися та перетворюватися на повномасштабний підрозділ у світовому виробництві та структурі постачальників Scania. Мета не лише зробити Китай нашою третьою промисловою частиною, але й регіональним центром продажів на інші ринки Азії», — говорить Хенрікссон.

Інвестиції Scania в Китай також включають проведення досліджень та розробок у країні.

«Це посилить міжнародну конкурентоспроможність і здатність Scania бути лідером у галузі сталого транспорту, оскільки наша присутність забезпечує розширений доступ до провідних технологій та досвіду в таких областях, як електрифіковані та автономні транспортні засоби».

Китай є найбільшим у світі ринком комерційних транспортних засобів і наразі на нього припадає 40 відсотків світових продажів. На ринку домінують національні виробники, але попит на сучасні транспортні засоби на основі більш високих технологій, з кращими характеристиками та вищою доступністю зростає із потребою в більш ефективній логістиці та стійкому транспорті. Тому вся лінійка продуктів Scania на базі двигунів внутрішнього згоряння для відновлюваного біопалива, а також електричні транспортні засоби добре підходять для китайського ринку.

Ми розраховуємо, що до кінця 2020-х років обсяги продажів в Китаї будуть на одному рівні з Бразилією, яка на сьогодні є нашим найбільшим ринком

генеральний директор Scania Хенрік Хенрікссон

Заснування Scania власних промислових операцій у Китаї стало можливим завдяки придбанню виробничих потужностей Nantong Gaokai Auto Manufacturing Ltd. Ця компанія відповідає вимогам Scania щодо, серед іншого, робочого середовища, екологічних показників та систем контролю якості на всіх етапах ланцюга поставок та можливості забезпечити якісне обслуговування споживачів.