Daimler і Foton запускають в Китаї спільне виробництво тягачів Mercedes-Benz

Daimler Truck і Foton Motor оголосили, що засноване у 2012 році спільне підприємство Beijing Foton Daimler Automotive (BFDA) буде виробляти й продавати вантажівки Mercedes-Benz.

В рамках стратегії «Зроблено в Китаї для Китаю» спільне підприємство буде випускати повністю адаптовані до вимог китайських клієнтів надпотужні тягачі Mercedes-Benz, які також отримають всі технологічні можливості Daimler Trucks, включаючи новітній двигун від глобального підрозділу силових агрегатів німецького виробника.

Початок виробництва моделей великовантажних тягачів заплановано через два роки на новому заводі в Хуайжоу (Пекін), що належить BFDA, в який буде інвестовано майже півмільярда євро — понад 485 мільйонів євро.

Водночас Daimler Truck продовжить імпортувати й продавати інші моделі вантажівок Mercedes-Benz як через чинну дилерську мережу, так і через прямі продажі, щоб задовольнити потреби клієнтів в спецтехніці, таких як автобетононасоси, автокрани, самоскиди та інші.

Детальна інформація про особливості продукту та його точна дата виходу на ринок буде оголошена пізніше.

Китай, найбільший у світі ринок вантажних автомобілів, має для нас першорядне значення і став одним із важливих ринків для майбутнього зростання.

Мартін Даум, Генеральний директор Daimler Truck AG.

«У Daimler Trucks нашою стратегічною метою є глобальне лідерство і створення цінності для наших клієнтів по всьому світу. Китай, найбільший у світі ринок вантажних автомобілів, має для нас першорядне значення і став одним із наших важливих ринків для майбутнього зростання. Щоб повною мірою використати цей потенціал, ми прийняли рішення виготовляти в Китаї великовантажні тягачі Mercedes-Benz для Китаю», — сказав Мартін Даум, генеральний директор Daimler Truck AG. «Ми переконані, що оголошена сьогодні подія є правильним стратегічним кроком для правильного ринку в потрібний момент».

Гун Юецюн, генеральний директор Foton Motor, заявив: «Інавгурація Beijing Foton Daimler Automotive Co., Ltd. у 2012 році знаменує собою історичний крок, зроблений Foton і Daimler. Поточний проєкт локалізації великовантажного автомобіля Mercedes-Benz — це еволюція і модернізація співпраці Foton з Daimler і правильний стратегічний крок щодо подальшого розвитку китайського ринку. Створена спеціально для Китаю, локалізована вантажівка побудована на основі новітньої глобальної платформи Mercedes-Benz і може похвалитися новітніми й передовими технологіями Daimler Trucks для важких вантажівок. Проект допоможе BFDA сформувати конкурентоспроможну номенклатуру продуктів і надати китайським клієнтам більш різноманітні продуктові рішення і вибір».