Компанія Hyundai Motor оновила дорожню карту своєї майбутньої бізнес-стратегії 2025 року на форумі «2020 CEO Investor Day», який відбувся в Сеулі.

Оновлена дорожня карта Стратегії 2025 основана на трьох напрямках: Розумні мобільні пристрої (Smart Mobility Device), Розумний мобільний сервіс (Smart Mobility Service), а також H2 Solution — розвиток і комерціалізація водневих паливних елементів, який Hyundai додала до стратегії.

© Hyundai Motor Europe GmbH

Оновлена стратегія Hyundai Motor спрямована на досягнення трьох основних директив: підвищення конкурентоспроможності свого автомобільного бізнесу за допомогою електрифікації, створення основи для того, щоб стати провідною компанією мобільного сервісу та забезпечення ініціатив для водневої екосистеми. Оновлений акцент робиться на чотирьох основних сферах бізнесу — електричних транспортних засобах (EV), міській повітряній мобільності (UAM), технологіях автономного керування та системі водневих паливних елементів.

Електричні транспортні засоби (EV)

Починаючи з запуску IONIQ 5 у 2021 році, Hyundai планує продавати 560000 електромобілів на рік до 2025 року. Компанія хоче представити понад 12 моделей BEV (акумуляторних електромобілів), включаючи BEV, побудовані на основі E-GMP, спеціальної платформи Hyundai Motor Group.

Hyundai IONIQ © Hyundai Motor Europe GmbH

У середньо- та довгостроковій перспективі Hyundai прагне закріпити лідерство на ринку електромобілів і досягти 8-10 відсотків частки світового ринку до 2040 року. Починаючи з 2030 року, компанія буде поступово розширювати пропозиції BEV на ключових ринках, таких як США, Європа та Китай. Вона також підтримає демократизацію електромобілів на ринках, що розвиваються, таких як Індія, Росія та Бразилія, більш різноманітними моделями.

Окрім виробництва електромобілів, Hyundai також докладатиме зусиль в галузі зарядної інфраструктури, а також у сфері акумуляторів.

Cпеціальна платформа E-GMP © Hyundai Motor Europe GmbH

Компанія планує побудувати 20 високошвидкісних зарядних станцій в Кореї до 2021 року. За кордоном вона продовжуватиме здійснювати проєкти із різними партнерами, наприклад, проєкти мереж зарядних станцій у співпраці з IONITY в Європі.

Повітряні транспортні засоби (UAM)

Як постачальник інтелектуальних рішень для мобільності, Hyundai Motor продовжить розробку UAM — інноваційних повітряних транспортних засобів, який допоможе зменшити затори в містах та покращити якість життя людей.

На виставці CES 2020 у січні Hyundai представила своє бачення майбутньої мобільності, представивши концептуальну модель UAM „S-A1”, яка розробляється на основі чотирьох принципів: безпечне, тихе, доступне та орієнтоване на людину рішення.

S-A1 © Hyundai Motor Europe GmbH

Щоб взяти на себе лідерство на ринку UAM, Hyundai Motor створить сімейство повітряних транспортних засобів, що охоплює як пасажирські, так і вантажні сектори.

У 2026 році компанія планує представити безпілотну авіаційну систему (UAS) з гібридною силовою установкою та випустити у 2028 році повністю електричну модель UAM, оптимізовану для внутрішньоміських операцій. У 2030-х компанія планує запустити регіональну авіацію, яка буде з’єднувати сусідні міста.

Крім того, компанія планує розробити водневий двигун для повітряних транспортних засобів, який може забезпечити велику дальність польоту.

Технологія автономного керування (безпілотники)

Hyundai Motor пришвидшує свої зусилля з розробки технологій автономного керування.

Hyundai застосовує технологію синтезу датчиків, яка інтегрує та обробляє інформацію, зібрану з різних датчиків, таких як камери та радари. Компанія додасть більше камер і почне використовувати лідари на серійних автомобілях для подальшого підвищення точності розпізнавання.

Hyundai розробляє інтегрований контролер наступного покоління, додаючи високопродуктивні процесори до свого існуючого контролера. Різні передові технології, такі як технологія самокерування рівня 3, функції самостійного паркування та технологія розпізнавання зображень на основі глибокого навчання можуть бути застосовані до цього контролера наступного покоління.

Починаючи з 2022 року, Hyundai планує вивести на ринок моделі, оснащені технологією автономного водіння рівня 3. Крім того, компанія прискорить комерціалізацію технологій рівня 4 і 5 завдяки співпраці з партнерами по всьому світу.

Система паливних елементів

Hyundai представив новий бренд — HTWO, який представлятиме систему водневих паливних елементів для різних типів транспорту. Спираючись на 20-річний досвід Hyundai у технології водневих паливних елементів, бренд представлятиме водень як позитивну енергію для людства. HTWO розшифровується як «H2» (H two), молекула водню, й одночасно «Гідроген» (Hydrogen) та «Людство» (Humanity), дві основні опори бізнесу паливних елементів Hyundai.

За допомогою HTWO Hyundai Motor активізує зусилля для розробки системи водневих паливних елементів наступного покоління, яка може застосовуватися до різних видів транспорту, таких як UAM, автомобілі, судна та поїзди. Завдяки системі паливних елементів наступного покоління компанія прагне запропонувати високоефективну та різноманітну лінійку автомобілів, що працюють на водні.

Вантажівка XCIENT Fuel Cell © Hyundai Motor Europe GmbH

З моменту випуску першого у світі серійного електричного автомобіля на паливних елементах ix35 у 2013 році, Hyundai розширює свої пропозиції автомобілів на паливних елементах, таких як позашляховик NEXO, вантажівка XCIENT Fuel Cell та електробус.