Hyundai Motor Group, серйозно захопившись робототехнікою, вирішив придбати контрольний пакет акцій Boston Dynamics

Нам вже відомі стартапи «летючих автомобілів», невже тепер чекати транспортні засоби, які бігатимуть?

Інженерна компанія Boston Dynamics відома у світі як фахова з робототехніки. Гучною була розробка на замовлення DARPA (Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США)  для військових цілей — чотириногого робота BigDog. Міністерству Оборони США потрібен був транспорт, здатний пересуватися по перетнутій місцевості та переносити важке спорядження.

Чотириногий робот BigDog © Hyundai Motor Europe GmbH

Робот пройшов успішні випробування з морськими піхотинцями у 2015 році, проте, на озброєння прийнятий не був. Серед причин називали високу вартість та демаскуючий шум від двигуна.

Найбільший інтерес для звичайної людини викликає інший проект — антропоморфний робот, на ім’я Атлант. Фахівці Boston Dynamics заявляють, що «Атлант» є найдосконалішою моделлю в лінійці сучасних людиноподібних роботів. Його зріст становить 1,5 метра, вага 75 кг, в його конструкції використовується 28 шарнірів-«суглобів», що у два рази більше, ніж у «собачих» серій. Робот здатний переносити в руках вагу близько 10-11 кг.

Антропоморфний робот Атлант

Не відомо, які розробки Boston Dynamics найбільше зацікавили Hyundai, але вони вирішили розробку інтелектуальних мобільних рішень взяти на себе.

За умовами угоди купівлі-продажу Boston Dynamics зберігає за собою 20% акцій, а 80% поділять три «дочки» Hyundai та особисто бос — Чон Ийсон. Роботи та супутні технології стануть важливим кроком для розвитку автопілота, а також прискорять перетворення Hyundai в постачальника інтелектуальних мобільних рішень.

Hyundai стовідсотково захоплений роботами, адже вже зараз будує їх самостійно! Так, на виставці CES 2019 був презентований концепт Elevate.

Концепція ELEVATE — це робота команди Hyundai CRADLE у Кремнієвій долині, і нині вона займається розробкою роботизованих технологій, особливо концепцією. Кожне колесо інтегровано в ніжку робота. І кожну ногу робота можна підняти, щоб збільшити висоту кабіни. Або перекрутити, щоб відповідати різним рівням місцевості. Кабіну робота-автомобіля можна переобладнати, щоб використати для різних цілей: хоч громадський автобус, хоч рятувальний автомобіль.

Оновлений план «Стратегія-2025» відносить роботів до однієї з трьох основних категорій — Smart Mobility Device (Розумний Мобільний Пристрій).

Якщо все піде за планом, угода купівлі-продажу буде закрита до червня 2021 року.

Вже зараз ясно, що Hyundai поступово перекваліфіковуватиметься в постачальника інтелектуальних мобільних рішень.

Невже майбутнє автомобілебудування за роботами?

Спостерігайте за розвитком подій разом зі Starter Media.