Моделі Volkswagen ID. пропонують двонаправлену зарядку для домашнього енергоменеджменту

Volkswagen оголосив, що моделі сімейства електромобілів ID. відтепер пропонують двосторонню зарядку з функцією «Vehicle to Home». Це означає, що клієнти можуть використовувати свої автомобілі як пересувні накопичувачі енергії для забезпечення своїх будинків відновлюваною енергією.

Як працює двонаправлена зарядка

Двонаправлена зарядка дає змогу електромобілям не лише отримувати електроенергію з мережі або домашньої електростанції, а й віддавати її назад, коли це необхідно. Це може допомогти клієнтам заощадити витрати на електроенергію, зменшити свій вуглецевий слід і підвищити стабільність електромережі.

Volkswagen співпрацює з HagerEnergy GmbH, постачальником систем управління домашньою енергією (HEMS).

Використовувати функцію двонаправленої зарядки для зберігання електроенергії в домашніх умовах зможуть електромобілі сімейства ID. з акумулятором ємністю 77 кВт⋅год (нетто). VW також зможе активувати цю функцію для вже поставлених автомобілів, як тільки вони отримають оновлення програмного забезпечення.

Для використання функції «Vehicle to Home» клієнтам знадобиться домашня сонячна електростанція.

Домашня електростанція слугує основним джерелом енергії для будинку, тоді як транспортний засіб активується HEMS, коли потрібна додаткова енергія. Наприклад, коли не світить сонце або не дме вітер, автомобіль може передавати електроенергію, накопичену в акумуляторі, у домашню мережу. Як тільки домашня електростанція заряджається, транспортний засіб припиняє передачу енергії і переходить у режим очікування. Це гарантує, що автомобіль завжди має достатньо заряду для мобільності.

Пілотний проєкт у Швеції

Volkswagen та HagerEnergy запустили пілотний проєкт у Швеції, у рамках якого цілий житловий масив забезпечується транспортними засобами та відповідною зарядною інфраструктурою. Проєкт під назвою Stenberg має на меті зробити будинки перспективними та стійкими ще на 350 років шляхом їх реконструкції з урахуванням енергетичних та екологічних аспектів.

Мешканці Стенберга зможуть використовувати свої автомобілі ID. як накопичувачі енергії, щоби покрити якомога більшу частину свого побутового споживання за допомогою фотоелектричної системи. Вони також зможуть отримати вигоду від розумних тарифів на електроенергію та алгоритмів, які дадуть їм змогу заряджати свої автомобілі саме тоді, коли є багато відновлюваної енергії.

Volkswagen активно формує енергетичний перехід за допомогою продуктів і послуг, орієнтованих на електромобілі. Пропонуючи двонаправлену зарядку, Volkswagen перетворює електромобілі на пересувні накопичувачі енергії, які можуть забезпечити майбутнє сталої, чистої енергії.