Поставка CATL літій-іонних акумуляторів для нових електричних вантажівок Daimler Truck продовжена до 2030 року

Daimler Trucks AG і CATL розширюють глобальне партнерство: компанії узгодили умови спільної розробки та постачання високотехнологічних акумуляторів для вантажних автомобілів на період після 2030 року.

Історія угоди про постачання літій-іонних акумуляторних елементів

Дві компанії вперше уклали угоду про постачання літій-іонних акумуляторних елементів ще у 2019 році на поставку батарей для Mercedes-Benz eActros, Freightliner eCascadia й eM2. Daimler Truck підтвердила, що CATL також буде поставляти акумуляторні батареї для eActros LongHaul, який, як очікується, буде готовий до серійного виробництва у 2024 році.

© Daimler Trucks

Плани на майбутнє

Угода про постачання буда укладена до 2030 року, а тепер триватиме й надалі. Daimler заявляє, що «батареї будуть поєднувати в собі високу щільність енергії з надтривалим терміном служби, а також можливість швидкої зарядки, щоб відповідати високим вимогам для далекомагістральних вантажівок».

Крім того, німецький автовиробник і китайська компанія також мають намір спільно розробляти більш досконалі акумуляторні батареї та акумуляторні блоки нового покоління приділяючи особливу увагу модульності й масштабованості.

© Daimler Trucks

Довідка:

Компанія Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) є одним з лідерів світової галузі літій-іонних акумуляторів, які здійснюють науково-дослідну і дослідно-конструкторську діяльність, виробництво та реалізацію акумуляторних систем для транспортних засобів, що працюють на нових типах енергоносіїв і систем накопичення та зберігання енергії.

Компанія CATL, штаб-квартира якої знаходиться в місті Нінде (Китай), має власні бази для виробництва акумуляторів в Нінде (пров. Фуцзянь), Ліянь (пров. Цзянсу), Сініні (пров. Цинхай), Ібінь (пров. Сичуань) і Чжаоцин (пров. Гуандун). Зараз компанія CATL розширює географію своєї присутності по всьому світу, відкривши закордонні дочірні підприємства в Мюнхені (Німеччина), Парижі (Франція), Йокогамі (Японія) і Детройті (США). Наразі будується європейська виробнича база в Ерфурті (Німеччина).

Daimler Truck AG — один з найбільших у світі виробників комерційних транспортних засобів, що має понад 35 основних підприємств по всьому світу, на яких працюють близько 100 тисяч співробітників.

Компанія Daimler Truck AG реалізує корпоративну стратегію екологічно стійкого розвитку і планує до 2039 року пропонувати в Європі, Японії та Північній Америці тільки транспортні засоби нового покоління, які є вуглецево-нейтральними в процесі експлуатації («від бака до коліс»).

Уже у 2022 році асортимент транспортних засобів виробництва Daimler Truck AG в основних регіонах реалізації її продукції (Європа, США і Японія) буде містити в собі автомобілі серійного виробництва з системами приводу на акумуляторних джерелах живлення. До 2027 року Daimler Truck AG має намір доповнити свій асортимент шляхом серійно виготовлених транспортних засобів на водневих паливних елементах.

Маючи сотні транспортних засобів, що використовуються її клієнтами, компанія Daimler Truck AG вже набула всеосяжного практичного досвіду у сфері електромобілів і зафіксувала в цілому понад 10 мільйонів кілометрів випробувального пробігу транспортних засобів з приводом від акумуляторних джерел живлення.