TATRA TRUCKS повертається до Словаччини

Відома чеський виробник вантажівок TATRA TRUCKS буде виготовляти шасі, кабіни та надбудови у Словаччині.

Традиційний чеський виробник автомобілів TATRA TRUCKS, пов’язаний з холдинговою компанією «Czechoslovak Group» (CSG), повертається до Словаччини. Другий історично найстаріший у світі виробник вантажних автомобілів з багатою історією створює свою філію Tatra Defense Slovakia у Тренчині в орендованих приміщеннях, що належать Міністерству оборони Словацької Республіки. Там він буде виробляти шасі, кабіни та деякі типи надбудов для автомобілів TATRA.

© TATRA

Приміщення обрано, в яких державний військово-ремонтний завод історично розміщувався протягом тривалого часу. Tatra Defense Slovakia планує вкласти туди мільйони євро та розпочати виробництво вантажних автомобілів TATRA, призначених для збройних сил. Це ще один крок у співпраці з чеською холдинговою компанією «Czechoslovak Group», яка поділиться цінними ноу-хау зі словацькою компанією.

© TATRA

Спочатку буде створено щонайменше 50 кваліфікованих робочих місць з потенціалом для подальшого зростання. Інвестиція також створить подальші взаємодії для місцевих виробників спеціалізованих кузовів вантажівок. Це, серед іншого, збільшить рівень зайнятості на сотні робочих місць у регіоні Považie.

© TATRA

Прихід бренду TATRA до Словаччини також вітає Асоціація промисловості безпеки та оборони Словацької Республіки: «Ми вітаємо повернення бренду TATRA до Словаччини. Окрім зростання регіональної економіки та зайнятості, це також може принести значну економію витрат Словаччині. Наприклад, інвестиція в продукт місцевого виробництва в першу чергу повертається до державного бюджету”, — пояснює Tibor Straka, президент ZBOP SR.

© TATRA

Нагадаємо, що Український ВПК розглядає шасі Tatra в якості носіїв перспективного озброєння.