Автомобільна компанія «Богдан Моторс» визнана банкрутом. Розпочалася процедура ліквідації

06.07.2021 Госпсуд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПрАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» і відкрив ліквідаційну процедуру (справа № 904/6691/20), повідомляє Finbalance.

20.04.2021 суд затвердив реєстр вимог кредиторів компанії на 6,7 млрд грн, внісши до нього в т.ч. вимоги: Укрексімбанку, UniCredit Bank AG, «Міжнародного інвестиційного банку», «Саревін Інвестментс ЛТД», ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «БРІЗ», ТОВ «Автомобільна група «Богдан», ТОВ «Фінансова компанія «Фінворк».

05.11.2020 Госпсуд Дніпропетровської області в межах справи № 904/3924/20 визнав банкрутом ще одну пов’язану з корпорацією «Богдан» компанію — ТОВ «Мегатерм» (раніше називалося ТОВ «Мега Авто Логістик»).

Ініціатор процедури банкрутства — ТОВ «Хюндай Мотор Україна».

ТОВ «Мегатерм» — один з поручителів по борговим зобов’язанням корпорації «Богдан» перед Укрексімбанком на 1,3 млрд грн.

13.04.2021 Госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження в справі № 904/2787/21 про банкрутство Дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Ініціатор відповідної процедури — ТОВ «Фінансова компанія «Фінворк».

ПрАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» за підсумками 2020 року звітує про збиток 3,38 млрд грн (за 2019 рік декларувався прибуток 609,2 млн грн).

За даними компанії, на кінець 2020 року її поточні зобов`язання та забезпечення становили 9,18 млрд грн (на кінець 2019 року — 6,24 млрд грн).

Обсяг активів — 1,09 млрд грн (на кінець 2019 року — 1,53 млрд грн).

Нагадаємо, що ще один виробник вантажних автомобілів ПрАТ «АвтоКрАЗ» теж визнано банкрутом.