Hyundai Motor очолює американські вантажні перевезення з нульовим рівнем викидів

Hyundai Motor Company відсвяткувала запуск проекту NorCAL ZERO — великої ініціативи, яка використовує технологію водневих паливних елементів для забезпечення вантажних перевезень з нульовим рівнем викидів в районі затоки Сан-Франциско і Центральної долини Каліфорнії.

В рамках проекту NorCAL ZERO, Hyundai Motor поставила в Каліфорнію 30 вантажівок XCIENT Fuel Cell класу 8 з колісною формулою 6х4, які перебувають в комерційній експлуатації з минулого року.

Hyundai Motor співпрацює з ключовими партнерами для створення комплексної екосистеми водневої мобільності по всій Північній Америці, забезпечуючи успішне розгортання та експлуатацію своїх вантажівок на водневих двигунах. Минулого року Hyundai Motor поставила 30 одиниць електромобілів XCIENT Fuel Cell компанії G.E.T Freight Corp, яка займається вантажними перевезеннями GLOVIS America.

Вантажівки можуть заправлятися на нещодавно побудованій водневій заправній станції FirstElement Fuel, яка розрахована на заправку до 200 великовантажних автомобілів на день. Papé, спеціалізований постачальник послуг для вантажних автомобілів у західному регіоні, надаватиме технічне обслуговування та послуги на своєму підприємстві в Сан-Леандро, штат Каліфорнія.

CTE прогнозує, що автопарк NorCAL ZERO може мати значний позитивний вплив на якість повітря в регіоні, скоротивши, за оцінками, понад 24 000 метричних тонн викидів вуглецю порівняно з дизельними транспортними засобами.

Електрична вантажівка XCIENT Fuel Cell від Hyundai Motor — це перша у світі серійно вироблена великовантажна вантажівка, що працює на водні. Вперше представлена у 2020 році, XCIENT Fuel Cell був реалізований у восьми країнах, включаючи США, Швейцарію, Німеччину, Нову Зеландію, Австралію, Корею, Ізраїль та Саудівську Аравію.