Scania планує провести масштабне скорочення персоналу

В результаті кризи, спричиненої пандемією COVID-19, доходи компанії різко скоротилися. Наразі неможливо передбачити всіх наслідків, проте Scania прогнозує що попит на їх продукцію залишатиметься низьким. Тому було вирішено скоротити частину персоналу.

Представник профспілки Scania у Раді директорів та Виконавчому комітеті поділяють спільне уявлення про ситуацію, спричинену кризою, і працюють над рішеннями щодо економії витрат, не виключаючи скорочення штату. Також існує згода щодо необхідності набуття нових навичок та компетенцій для можливості переходу до нових технологій та бізнес-моделей.

«Коронакриза змушує нас знизити рівень активності, і це означає, ми вважаємо, що у нас на 5000 людей більше, ніж потрібно. Включаючи 1000 посад «білих комірців» (офісних робітників) у нашому головному офісі у Седертельє»Генрік Генрікссон, президент та генеральний директор Scania

«На нашу думку, пройде багато часу, перш ніж попит на ринку досягне докризового рівня, і тому нам вже цього року потрібно адаптувати організацію до нової ситуації. Це будуть заходи для всієї компанії, проте не виключені й офіційні повідомлення про скорочення».

Наразі між керівництвом та профспілками тривають дискусії щодо цього питання.