«Богдан Моторс» та «Південмаш» підписали меморандум про співпрацю

Приватне акціонерне товариство «АК «Богдан Моторс» та Державне підприємство «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» уклали меморандум про співпрацю, який передбачає об’єднання зусиль компаній у проєкті з виробництва пасажирських та вантажних транспортних засобів.

У «Богдан Моторс» в рамках цього проєкту мають намір налагодити постачання до «Південмашу» високоякісних складових, вузлів, компонентів та деталей, а також забезпечити участь у виробничому процесі профільних спеціалістів.

У свою  чергу «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» готове долучити ресурси у вигляді виробничих потужностей, обладнання та підготовлену інфраструктуру. Для цього підприємство має багатопрофільний виробничий потенціал та унікальні сучасні технології.

Компанія «Богдан Моторс» останнім часом активно нарощує обсяги виробництва тролейбусів та автобусів. Зараз на етапі реалізації знаходяться проєкти постачання тролейбусів до Луцька, Харкова, Полтави, Сум та Херсону. Також цього року поставлена партія автобусів до Івано-Франківська, а шкільних автобусів – до Рівненської, Тернопільської та Волинської областей.

Реалізація масштабних проєктів громадського транспорту для українських міст стала можливою завдяки співпраці «Богдан Моторс» з органами місцевого самоврядування у рамках проєкту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується коштом Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, що компанія «Богдан Моторс» торік спрямувала до бюджетів та соціальних фондів всіх рівнів 384 504 977,99 грн у вигляді податків та зборів.

Також минулого року на виробничих потужностях компанії були працевлаштовані 1 229 працівників, а фонд оплати праці за цей період становив 223 млн грн. Таким чином, податки та відрахування до пенсійного та інших соціальних фондів за 2019 рік перевищили 85 млн грн.