Porsche і Siemens будуть робити в Чилі синтетичне паливо

Porsche має намір подбати про екологію — для своїх спорткарів компанія створить синтетичне паливо, процес виробництва якого буде безпечний для природи.

Спільний проєкт з виробництва вуглецево-нейтральних синтетичних видів палива (eFuels) реалізують Porsche і Siemens.

Чилійська енергетична компанія AME спільно з німецькими концернами Porsche та Siemens оголосили про початок проєкту зі створення першої у світі інтегрованої установки з виробництва синтетичного вуглецево-нейтрального палива в промислових масштабах.

Завод Haru Oni з’явиться в південній частині Чилі, в провінції Магальянес, а його продукція буде використовуватися як всередині країни, так і поставлятися на експорт. Використання відновлюваної енергії (зокрема, вітрової та сонячної) поряд із використанням вуглекислого газу з атмосфери дозволить на виході отримувати водень, синтетичний метанол (e-Methanol) і синтетичний бензин (e-Gasoline), а також синтетичне дизельне паливо (e-Diesel) і синтетичний гас (e-Kerosene).