Volvo Group додає інвестицій в безпечні системи автономного водіння

Volvo Group Venture Capital AB оголосила про нові інвестиції в Foretellix, провідну компанію в області вимірювання безпеки для систем допомоги водієві й автономним транспортним засобам. Компанія була заснована у 2018 році командою фахівців в області перевірки автоматизованих систем керування щодо їх безпечності та ефективності.

Одне з основних завдань автономних систем — це вирішити, коли продукт досить безпечний для комерціалізації. Саме цим займається Foretellix зі своєю платформою перевірки, яка використовує інтелектуальну автоматизацію та інструменти аналізу даних, які координують і контролюють мільйони сценаріїв водіння, щоб гарантувати правильну поведінку автономного транспортного засобу в усіх можливих умовах водіння, включаючи крайні випадки.

Крім інвестицій Volvo Group Venture Capital, Volvo Autonomous Solutions на початку цього року налагодили більш тісне партнерство з Foretellix з метою отримання спільного рішення щодо перевірки на основі дорожнього покриття для автономного водіння, яке працює як на дорогах загального користування, так і в зонах обмеженого доступу.

Роль венчурного капіталу Volvo Group полягає в тому, щоб робити інвестиції, які стимулюють трансформацію, сприяючи створенню нових послуг і рішень і підтримуючи співробітництво між стартапами й Volvo Group.

На тлі тенденцій, які формують майбутнє транспорту, і стратегічних пріоритетів Volvo Group, ключовими областями інвестицій для Volvo Group Venture Capital є логістичні послуги, рішення для виробничих майданчиків і електрична інфраструктура. Корпорація має глобальне охоплення й орієнтована на Європу і Північну Америку.