Mercedes-Benz представив нові моделі Unimog для сільського господарства

На виставці технологічних інновацій в сільському господарстві Agritechnica, Mercedes-Benz Special Trucks представила нові машини для сільського та лісового господарства, а також операційну систему UNI-TOUCH для керування причіпного пристрою Unimog.

Нові Unimog U 535 потужністю 260 кВт (354 к.с.) та Unimog U 530 з новою гідропневматичною підвіскою на задній осі, яка забезпечує стабілізацію під час руху та при роботі з важкими вантажами. У полі Unimog може виконувати звичайні завдання фермера з відповідними знаряддями. Переваги Unimog, сумісного з шосейними дорогами, особливо актуальні для транспортування на великі відстані.

Потужний Unimog U 535 з легким управлінням

Висока потужність двигуна Unimog U 535 — задовольняє вимоги багатьох клієнтів у важкому секторі з повною масою до 16,5 тонн. У поєднанні з механічним валом відбору потужності для повного використання потужності двигуна це дозволяє працювати з таким потужним обладнанням, як дробарка для деревини.

Unimog U 535

Unimog може розганятися до 89 км/год. Синергетична тягова система EasyDrive дозволяє швидко перемикатися між механічною та гідростатичною трансмісією для плавного руху на швидкості до 50 км/год. У робочому режимі EasyDrive дозволяє плавно регулювати робочу швидкість незалежно від оборотів двигуна і підтримувати її за допомогою функції круїз-контролю. За допомогою опціональної системи контролю тиску в шинах tirecontrol plus водій може одним натисканням кнопки випустити повітря з шин в полі й підкачати їх на дорозі, навіть під час руху. Більша площа контакту шин збільшує зчеплення і сприяє водінню та роботі з мінімальним впливом на ґрунт.

Unimog U 535

Для керування Unimog достатньо посвідчення тракториста-машиніста з обмеженням швидкості до 60 км/год.

Функції Unimog U 530 з гідравлічною пружиною

Представлений на виставці Unimog U 530 з косаркою Krone Easy Cut B також оснащений сільськогосподарським обладнанням для фермерських господарств.

Unimog U 530 з косаркою Krone Easy Cut

Користувач може підключати додаткові компоненти через ISOBUS. Охолоджувач можна швидко очистити за допомогою функції Cleanfix, навіть після роботи в умовах підвищеної запиленості. Висока швидкість руху дозволяє швидко переїжджати з одного поля на інше по дорозі, особливо в період інтенсивного збору врожаю. Це дає водієві Unimog більший робочий діапазон і більш ефективне використання коротких проміжків часу збирання врожаю.

UNI-TOUCH більш лаконічна і легко налаштовувана

Нові функції операційної системи зосереджені на повністю переглянутій центральній консолі, сенсорному екрані та більш гнучкому розташуванні джойстика.

Центральна консоль має більш компактну конструкцію і може переміщатися вбік, а також вперед і назад. Кількість елементів керування також зменшено для економії простору, підвищення інтуїтивності та прискорення роботи. Це стало можливим завдяки індивідуальному призначенню кнопок для швидкого доступу до часто використовуваних функцій.

Сенсорний екран діагоналлю 10,5 дюймів (26 см) дозволяє користувачеві робити правильні налаштування для поточної роботи. Операційні процедури можна запрограмувати за допомогою екрану, так що індивідуально налаштований процес, який в іншому випадку вимагав би декількох окремих операцій, може бути запущений одним натисканням кнопки. Для забезпечення бездзеркального кута огляду практично при будь-якому зрості й положенні водія екран можна повертати та регулювати кут нахилу.

Опціональний багатофункціональний джойстик також має вільно призначувані елементи керування, які можна використовувати для попередньо запрограмованих послідовностей. Особливістю нової операційної системи UNI-TOUCH є те, що джойстик можна заздалегідь встановити безпосередньо на правому відкидному підлокітнику. Таким чином, основний елемент управління знаходиться ближче до місця водія, він може покласти руку на підлокітник і легко керувати машиною навіть під час тривалої роботи. Крім того, джойстик рухається разом з рухами транспортного засобу вгору і вниз під час руху завдяки фіксованому з’єднанню з сидінням з підвіскою. Це усуває необхідність раптового регулювання. При необхідності джойстик можна також встановити на правому підлокітнику сидіння переднього пасажира.

Іншими елементами нової операційної системи є кнопка запуску/зупинки, яка замінює традиційний ключ запалювання навісного обладнання, а також нові панелі управління дверима водія, переднього пасажира і додатковими дверима. З новою операційною системою практичний центральний замок також стає серійним обладнанням.

Нова операційна система UNI-TOUCH буде встановлюватися в стандартній комплектації на кожен Unimog модельного ряду U 219 – U 535 з другого кварталу 2024 року.