Стартап з Великобританії Volta Trucks укладає контракт на поставку 1000 електричних рефрижераторів

Volta Trucks та Petit Forestier Group, європейський лідер у прокаті фургонів рефрижераторів, домовились про поставку 1000 електровантажівок Volta Zero починаючи з 2022 року.

Не пройшло і 4 місяців з дня офіційної презентації повністю електричної вантажівки Volta Zero, як вдалося домовитись про поставку великої партії автомобілів.

На сьогодні це найбільше замовлення для стартапу. Petit Forestier Group хоче замінити увесь свій парк автомобілів на електричні. Наразі він налічує понад 58 500 автомобілів.

Volta Zero — перша у світі електровантажівка, яка побудована з нуля. 16 тонний автомобіль призначений для міських перевезень. Запас ходу становить 150-200 км. Через те, що у вантажівці відсутній двигун внутрішнього згоряння, вдалося знизити висоту сидіння водія, що на додачу до великої скляної конструкції кабіни з широким кутом огляду, позитивно вплинуло на безпеку водіння.

Перший прототип Volta Zero був запущений у вересні 2020 року, а перші випробування клієнтами розпочнуться в 3 кварталі 2021 року.

Всі 1000 автомобілів для Petit Forestier будуть оснащені надбудовами від компанії Lecapitaine — лідером у виробництві рефрижераторних фургонів, і яка є філією Petit Forestier Group. Конструктори компанії вже почали співпрацю з Volta Trucks, і мають надію що перші випробування вантажівки розпочнуть вже в наступному році. Початок виробництва заплановано на 2022 рік.

Угода також передбачає спільну роботу над розвитком сервісу та обслуговування електровантажівок для кінцевих споживачів, щоб полегшити їх впровадження у 280 відділеннях Petit Forestier Group.

Volta Trucks — це стартап, що виробляє та обслуговує повністю електричні вантажні автомобілі. Компанія має офіси у Великобританії та Швеції та співпрацює з низкою провідних проєктних та інженерних компаній для розробки Zero, включаючи Prodrive, Astheimer та Magtec.