Укрпошта придбала 20 автомобілів MAN

Автопарк Укрпошти поповнився партією з 20 вантажівок для магістральних маршрутів – автотягачів з напівпричепами вантажопідйомністю 20 тонн кожна. Вони замінять частину старих авто та будуть задіяні на найбільш завантажених напрямках доставки — у Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові.

Закуплені «20-тонники» з пробігом, за умовами договору всі автотягачі не старше 5 років.

В магістральній групі нові «20-тонники» — це орієнтовно п’ята частина автопарку. Загалом у розпорядженні Укрпошти є магістральні автівки вантажопідйомністю 10 і 20 тонн, а їхній середній вік – понад 10 років.

Закупівля автотягачів та напівпричепів відбулася через систему електронних торгів Prozorro в травні-червні 2021 року. За умовами торгів укладено договір фінансового лізингу із ПУМБ терміном на 4 роки для розподілу фінансового навантаження при сплаті вартості автомобілів.

Транспорт Укрпошті поставили дві компанії: ТОВ «УКРРОСТЕХНО» — офіційний дилер ТОВ «МАН Трак енд Бас Юкрейн» та дочірнє підприємство німецького концерну Bernard Krone Holding GmbH & Co. KG ТОВ «КРОНЕ СКАНБАЛТ». Загальна вартість 20 автотягачів склала 1,03 млн євро з ПДВ, та 20 напівпричепів – 397,3 тис євро з ПДВ.

Фото: MAN Truck & Bus Ukraine | Facebook

Востаннє закупку магістральних «20-тонників» Укрпошта проводила в 2017-2018 роках. Тоді національний оператор придбав кількома партіями 55 автомобілів віком до 5 років.

Як повідомлялося, у березні 2021 року Укрпошта здійснила найбільшу на ринку України закупівлю автомобілів з 1850 авто для пересувних відділень, а пізніше було придбано 154 автомобілів для кур’єрської та міської доставки, а також 18 вантажівок для магістральних маршрутів вантажопідйомністю 10 тонн.

Разом з тим, компанія позбавляється від понад 1600 непридатних до роботи автомобілів, що не використовуються підприємством більше 10 років. На Prozorro вже відбулося три успішні аукціони з їх продажу.

Нагадаємо, що у 2017 році Укрпошта почала масштабне оновлення автопарку – закуплено вантажівки, автомобілі для кур’єрської доставки та пересувних відділень. А у березні 2018 року запустила оновлену кур’єрську доставку.