Hyundai Motor, Kia та KAIST почали розробку нових LiDAR-датчиків для автономного водіння

Разом Hyundai Motor, Kia та KAIST створять “Спільну дослідницьку лабораторію вбудованих LiDAR-датчиків Hyundai Motor Group-KAIST” на базі KAIST у Теджоні для розробки LiDAR-датчиків для сучасних автономних транспортних засобів.

Спільна дослідницька лабораторія має на меті розробку високопродуктивних і компактних вбудованих датчиків і нових технологій виявлення сигналів, які мають важливе значення на ринку автономного водіння, що стає все більш конкурентним.

Чіп-сенсори, які використовують технологію виробництва напівпровідників для додавання різних функцій, можуть зменшити розмір LiDAR порівняно з традиційними методами й забезпечити цінову конкурентоспроможність завдяки масовому виробництву з використанням напівпровідникових процесів виготовлення.

Крім того, сучасні датчики LiDAR вимірюють відстань до об’єктів за допомогою випромінювання і вимірювання часу, необхідного для повернення світла. Однак метод виявлення сигналу наступного покоління, який називається частотно-модульована безперервна хвиля (FMCW), випромінює світло з частотою, яка змінюється з часом, і аналізує зміну частоти світла, що повертається, для визначення відстані.

Порівняно з чинними методами, ця технологія має менший рівень шуму сигналу, може обчислювати відносну швидкість руху об’єктів і виключає перешкоди від зовнішніх джерел світла, таких як сонячне світло, що робить її відносно переважною в складних погодних умовах.

Спільна дослідницька лабораторія складатиметься з близько 30 дослідників, включаючи дослідницьку групу Інституту розвитку передових технологій Hyundai-Kia та професорів ХАІСТ Санг-Хьон Кім, Сангсік Кім, Ваньонг Юнг та Хамза Курт зі Школи електротехніки ХАІСТ, і працюватиме впродовж чотирьох років до 2028 року.

KAIST керуватиме спеціалізованою роботою кожної дослідницької групи, такою як розробка кремнієвих оптоелектронних компонентів LiDAR на кристалі, виготовлення високошвидкісних, потужних інтегральних схем для роботи систем LiDAR, а також оптимізація і перевірка систем LiDAR.

Hyundai Motor і Kia разом із Hyundai NGV, спеціалізованою установою співпраці між промисловістю та академічними колами, контролюватимуть роботу спільної дослідницької лабораторії та надаватимуть підтримку, зокрема, відстежуватимуть технологічні тенденції, пропонуватимуть напрямки досліджень, виводитимуть основні ідеї та рекомендуватимуть технології та експертів для розширення дослідницького потенціалу.